Az ember sokszor azt sem tudja, hogy mit főzzön, ami tápláló, kiadós és nem fél napig tart az elkészítése. Ilyenkor jól jönnek csirkehúsos receptek, ugyanis megfizethető alapanyag és nagyon finom. A csirkét roppant sokoldalúan lehet felhasználni. Készíthetünk belőle különféle leveseket, sülteket, de még a pizzán is remek helye van.
Ha már unjuk a húsleves-rántott csirke kombinációt, akkor érdemes a más nemzetek konyhái felé kacsintgatni. Ezekben ugyanis egzotikus csirkehúsos receptek százai találhatóak meg. Egy trópusi csirke ananásszal kifejezetten könnyű és üdítő hatású vacsora lehet. A marokkói csirke is különleges, az elkészítése pedig ennek sem bonyolult, mindössze kell legyen otthon azokból a fűszerekből, amelyek megadják a jellegét.
A csirkehúsos receptek a fogyókúrázóknak is előnyösek, hiszen kevés kalóriát tartalmaz, ugyanakkor laktató. Nyugodtan lehet többet fogyasztani belőle, csupán a köretre kell odafigyelni, hogy olyat válasszunk, ami nem hizlal. Egy jó kis salátával például igazán alakbarát fogás.
