Skip to content

Utazás

Végree utazunk!!!

Menu
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
Menu

A skót whisky előállítása

Posted on 2015-12-17
A skót whisky előállítása
A skót whisky előállítása

Miről híresek a skótok? Erre egy gyors válasz a Loch Nessi szörny lenne. Nem pont erre gondoltunk. Egy híres italt keresünk, így már könnyebb a megoldás. Ez az ital lenne a skót whisky.

Egyedisége a gyártásában rejlik, aminek fontos lépései a malátázás, cefrézés, lepárlás majd végső soron az érlelés. A malátázás abból áll, hogy az árpát annyi vízbe merítik, hogy az elkezdjen csírázni. Amikor elérte a kellő csírázottságot, füsttel kiszárítják.

Miután a maláta eléggé kiszáradt, leszedik a héját, majd pépes anyagot készítenek belőle és bepácolják. Pácolás után élesztővel keverik, hogy elkezdjen erjedni. A következő lépés a lepárlás. A skót whisky esetében a lepárlás legalább kétszer kell megtörténjen, de ez lepárló üzemenként változik.

Van ahol két és félszer, de olyan is van, ahol háromszor végzik el ezt a folyamatot. Az érlelés, jellegzetesen tölgyfahordóban történik, minimum három évig, de van ahol nyolc évig is érlelhetik. Létezik olyan hely a tenger mellett, ahol nyitott raktárakban van érlelve a skót whisky azért, hogy magába szívja a friss sós levegő aromáját.

Legutóbbi bejegyzések

  • Havidíjas keresőoptimalizálás árak: Sikeres online jelenlét titka
  • Egyedi Póló Nyomtatás a Pixelspolo.hu Webáruházban
  • Minőségi hűtő a Konyhanet Háztartási Gép Webáruház kínálatában
  • Mikor és miért éppen az Alcatel telefonközpont?
  • A Bioderma Sebium célzott megoldás

Kategóriák

  • Egészség
  • Egyéb
  • Építkezés
  • Internet
  • Látnivalók
  • Sport
  • Szolgáltatás
  • Utazás
  • vásárlás
  • Webáruház

Címkék

Alcatel telefonközpont darázsirtás Balaton
©2025 Utazás | Design: Newspaperly WordPress Theme